Liberty Media: “Die domme Amerikanen hebben het in de F1 geflikt!”

Daimler Media
Daimler Media

De CEO van Liberty Media, Greg Maffei, laat weten dat de pluimen voor de hervormingen in de Formule 1 op de hoed van voormalig F1-baas Chase Carey mogen gestoken worden.

Chase Carey behartigde de zaken van de F1 vanaf het begin van 2017 tot het einde van vorig jaar, om vervolgens de fakkel door te geven aan Stefano Domenicali. De Amerikaan heeft een belangrijke rol gespeeld in de reglementswijzigingen die vanaf 2022 in voege zullen treden en hij loodste de sport door de coronacrisis.

Een nieuwe regel die Carey er ook doorgeduwd heeft is het budgetplafond dat sinds dit jaar geldt in de Formule 1. Dat is iets waar zijn voorgangers hun tanden jarenlang hebben op stuk gebeten en dat wil de CEO van Liberty Media, Greg Maffei, nog eens in de verf zetten.

“Bernie Ecclestone en Max Mosley probeerden na de recessie van 2009 een kostenplafond in te voeren, maar kregen dat niet voor elkaar”, zei Maffei tijdens een recente conference call met analisten van Wall Street.

“We zijn er in geslaagd. Domme Amerikanen, wat weten we over de sport? We zeiden dat we het voor elkaar wilden krijgen en ze lachten ons uit. Chase heeft het voor elkaar gekregen, alle lof voor Chase en zijn team.”

“Dus Chase heeft een geweldige prestatie geleverd, de toon veranderd, de sport in de juiste richting gezet. En bovenal, het ‘Concorde Agreement’ met een kostenlimiet. Chase blijft onze non executive chairman en die relatie is waardevol.”

Het was Maffei die Carey had ingehuurd om de verzuurde relatie tussen de teams en de Formule 1 te herstellen en hij is er trots op dat hij daar in geslaagd is.

“Chase heeft het geweldig gedaan. Ik voel me soms schuldig omdat ik degene was die hem de baan aansmeerde en vervolgens moest hij de wereld rondvliegen en omgaan met weerspannige teams,” voegde Maffei eraan toe.

“En Chase was een strijder voor het juiste, hij heeft zulke goede veranderingen doorgevoerd.”

“Bernie Ecclestone bouwde het product en verdient ongelooflijk veel krediet. Maar er was geen langetermijnvisie. Er was een zeer chagrijnige relatie met organisatoren, de F1 en wijzelf, de houder van de rechten.”

“Er was een zeer gespannen relatie tussen de teams en de F1. Dat is totaal veranderd en de sfeer is zo veel beter dat we samen in dit ecosysteem zitten en dingen aan het bouwen zijn.”

“En Chase was in staat om een nieuwe ‘Concorde Overeenkomst’ te sluiten, wat een grote prestatie is in vergelijking met wat er eerder werd gedaan,” besluit Maffei.

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA