Offert McLaren de strijd met Ferrari om derde plaats in het kampioenschap op voor F1-bolide 2022?

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Achter Mercedes en Red Bull vindt er tussen McLaren en Ferrari een intense strijd plaats om de derde plek in het kampioenschap. De strijd is intens maar ook bij McLaren denkt men erover na om nu al de focus volledig op de wagen van volgend jaar te leggen en 2020 daarvoor op te offeren.

“Als je kijkt naar de eerste test en daarna dan zie je dat we constant nieuwe updates op de wagen proberen te plaatsen, we proberen constant stappen vooruit te zetten op het vlak van performance,” aldus Seidl tijdens het raceweekend in Spanje.

“We brachten bijvoorbeeld upgrades naar Portiamo en we brachten ook upgrades mee naar hier. Het is ook de bedoeling om de komende races nog bijkomende upgrades te introduceren.”

Seidl geeft toe dat de strijd met Ferrari om de derde plaats in het kampioenschap bijzonder intens is. De updates voor de komende races moeten McLaren daarbij helpen maar met de ingrijpende reglementswijzigingen voor 2022 in het achterhoofd zal McLaren ook steeds meer de focus beginnen verleggen naar volgend seizoen.

“Het is duidelijk dat we niet ver verwijderd zijn van het switchen van de focus van ons volledig ontwikkelingsteam naar de wagen van volgend jaar,” vat Seidl de spreidstand die wel meer teams te wachten staat samen.

“Ik denk dan ook dat het zal afhangen van eventueel eenvoudig te vinden extra performance die in de wagen zit. James Key (technisch directeur bij McLaren) zal een duidelijk idee hebben over wanneer hij de focus naar volgend jaar wil verschuiven.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021