Lewis Hamilton in top-10 Forbes-lijst best betaalde sporters ter wereld

Daimler Media
Daimler Media

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton staat op de Forbes-lijst met best betaalde sporters op een achtste plaats. Daarmee verdiende Hamilton minder dan de helft van wat de topverdiener op zijn bankrekening mocht bijschrijven.

Jaarlijks komt Forbes met diverse lijstjes, waaronder die van best betaalde sporters wereldwijd. Het was vooral uitkijken of de pandemie met het coronavirus enige invloed op die top-10 zou hebben.

Dat lijkt alvast niet echt het geval te zijn geweest want de top-10 van best verdienende sporters in 2020 verdienden samen maar liefst 28 procent meer dan in 2019. Absolute grootverdiener was MMA-ster Conor McGregor. Voetballers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo vervolledigden samen het podium, waarbij die laatste op financieel vlak Messi moet laten voorgaan.

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton verdiende met zijn salaris, prijzengeld en verdiensten weg van het circuit zo’n slordige 82 miljoen dollar. Daarmee is hij opnieuw de best betaalde F1-piloot.

Voor volgend jaar wordt het vooral uitkijken of Hamilton nog wel de top-10 van Forbes weet te halen. Hamilton tekende begin dit jaar immers een nieuw contract van slechts één jaar bij Mercedes en hij moest daarbij ook een salarisverlaging incasseren.

Daimler, het moederbedrijf boven Mercedes, had daarop aangestuurd gezien het onder andere door de pandemie met het coronavirus een grondige reorganisatie en ontslagronde doorvoerde. Te midden daarvan Hamilton hetzelfde salaris of zelfs een salarisverhoging geven was volgens Ola Källenius niet het juiste signaal naar alle medewerkers.

Forbes top-10 best betaalde sporters in 2020
1. Conor McGregor (MMA) – 180 miljoen dollar
2. Lionel Messi (Voetbal) – 130 miljoen dollar
3. Cristiano Ronaldo (Voetbal) – 120 miljoen dollar
4. Dak Prescott (American football)– 107,5 miljoen dollar
5. Lebron James (Basketbal) – 96,5 miljoen dollar
6. Neymar (Voetbal) – 95 miljoen dollar
7. Roger Federer (Tennis) – 90 miljoen dollar
8. Lewis Hamilton (Formule 1)– 82 miljoen dollar
9. Tom Brady (American football)- $76 miljoen dollar
10. Kevin Durant (Basketbal) – $75 miljoen dollar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed