Robert Kubica: “Ik word oud maar ik kan het nog steeds”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

In 2020 maakte Robert Kubica zijn F1-comeback maar na een teleurstellend seizoen zat zijn terugkeer naar de Formule 1 als racepiloot er al snel weer op. Kubica is nog wel verbonden aan het Alfa Romeo F1 team als test- en reserverijder. In die rol testte de Pool deze week de 18-inch banden van Pirelli.

“Het was een drukke maar productieve testdag,” vertelde Robert Kubica na een dag testen met de 18-inch banden op het circuit van Barcelona.

“Het is altijd interessant om nieuwe features te ontdekken en banden zijn zeer belangrijk in de autosport, zeker in de Formule 1 en dit was de eerste test voor ons team met de 18-inch banden.”

“Ik heb heel wat kilometers gereden, veel ronden, veel data verzameld. Onze bandenafdeling zal dan ook heel wat moeten analyseren, naar de data kijken en conclusies trekken.”

Voor Kubica was het de eerste keer sinds lang dat hij nog een uitgebreide test met een F1-bolide deed maar het overtuigde hem van zijn eigen capaciteiten.

“Het was een productieve dag maar het waren twee zware dagen. Op de oefensessie op vrijdag na was het de eerste keer in zes maanden dat ik nog eens in een F1-bolide zat en dat meteen voor twee dagen na elkaar. Dit ook nog eens op zo’n moeilijk circuit, Barcelona op fysiek vlak veeleisend, en het is leuk om te zien dat ik, ondanks dat ik oud word, dat ik het nog steeds kan.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed