BREAKING NEWS: FIA slachtoffert Michael Masi, F1 krijgt ‘VAR’ zoals in het voetbal

F1
F1

Na een uitgebreid onderzoek naar de gebeurtenissen en beslissingen die genomen werden tijdens de GP van Abu Dhabi heeft de FIA besloten om Michael Masi dit jaar niet langer de wedstrijdleider in de Formule 1 zal zijn.

Michael Masi zijn positie als racedirecteur kwam onder enorme druk te staan na de discutabele ontknoping van het F1-kampioenschap tijdens de GP van Abu Dhabi. De Australiër is na drie seizoenen racedirecteur af, al kreeg hij de voorbije dagen nog wel de publieke steun van sommigen F1-insiders alsook F1-piloten.

Masi moest daags voor aanvang van het F1-seizoen 2019 de plots overleden Charlie Whiting vervangen. De Australiër deed dit redelijk goed maar naarmate hij langer in zijn functie was kwam er steeds meer kritiek op zijn functioneren en beslissingen.

Vooral tijdens het voorbije F1-seizoen 2021 kwam er bijzonder veel kritiek en de discutabele beslissingen tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi hebben Masi nu de kop gekost. Masi besliste om enkel de gedubbelde wagens tussen Lewis Hamilton en Verstappen zich te laten ontdubbelen zodat er nog één ronde geracet kon worden zonder safety car.

Die beslissing zorgde er mee voor dat Max Verstappen op nieuwe banden Lewis Hamilton tijdens de laatste ronde kon inhalen en zo voor de eerste keer F1-kampioen werd. Vooral vanuit Mercedes volgde er scherpe kritiek, de renstal tekende aanvankelijk protest aan maar liet dat enkele dagen na afloop vallen.

Wel besloot de FIA om een uitgebreid onderzoek te doen naar de gebeurtenissen en uiteindelijk heeft de FIA op basis daarvan enkele beslissingen genomen voor de toekomst.

Zo zal Michael Masi geen racedirecteur meer zijn maar krijgt wel een nieuwe functie binnen de FIA. Niels Wittich en Eduardo Freitas zullen afwisselend de rol van racedirecteur op zich nemen.

Ook komt er een ‘Virtual Race Control Room’, het best te vergelijken met de VAR zoals in het voetbal. Ook de directe interacties tussen de teams en de racedirecteur zullen verdwijnen. Deze werden dit jaar voor het eerst uitgezonden op tv. Ze zorgden voor heel wat spektakel maar ook voor heel wat discussies en vermoeden van ‘beïnvloeden’ van de wedstrijdleiding.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022