Ferrari stelt ‘historische’ F1-bolide voor waarmee het eindelijk opnieuw kampioen wil worden: F1-75

Ferrari
Ferrari

Het Italiaanse Ferrari heeft haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2022 voorgesteld. Tijdens de presentatie werden de verwachtingen en speculaties van de voorbije weken bevestigd. Ferrari stelde met de F1-75 immers een wagen in donkerrood met zwarte accenten voor.

In de aanloop naar de presentatie van de F1-75 vielen er al wat aanwijzigingen te bespeuren in diverse presentaties van nieuwe partners. Ook de teamkit van de rijders en het personeel werd reeds voorgesteld en daaruit kon reeds afgeleid worden dat we een rood-zwarte F1-bolide te zien zouden krijgen.

Bovendien lekte daags voor de presentatie ook nog eens een foto uit waarop we de nieuwe Ferrari F1-bolide al te zien kregen. De reacties van de fans zijn alvast enthousiast want die zien in de livery een terugkeer naar een mooie livery uit de jaren negentig.

Voor Ferrari wordt 2022 alvast het belangrijkste F1-seizoen in meer dan tien jaar. Na vele jaren zonder wereldtitel willen de Italianen de unieke kans van een volledig nieuw technisch reglement met volledig nieuwe F1-bolides met beide handen grijpen.

Na het dramatische seizoen 2020, waarin Ferrari slechts zesde in het constructeurskampioenschap werd, slaagde Ferrari erin om in het voorbije seizoen McLaren te verslaan in de strijd om de derde plaats. De afstand met Mercedes en Red Bull was echter nog groot maar mogelijk komt daar dit seizoen verandering in.

Ferrari liet vorig seizoen immers verstaan dat het al erg snel al haar middelen zou inzetten op de ontwikkeling van de nieuwe wagen voor 2022. Het zou dus inderdaad best kunnen dat de F1-75 een te duchten concurrent wordt in de strijd om de wereldtitel. Het is aan Charles Leclerc en Carlos Sainz om alles uit de F1-75 te halen, een wagen waarmee Ferrari haar 75-jarig jubileum wil vieren.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner