BREAKING NEWS: FIA stelt oordeel over respecteren budgetplafond uit

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De FIA zou normaal vandaag laten weten of al de teams het veelbesproken budgetplafond al dan niet in 2021 gerespecteerd hebben. In een persbericht laat de FIA echter weten dat de beslissing wordt uitgesteld tot maandag 10 oktober.

In de aanloop naar de race in Singapore werd gesuggereerd dat twee teams, Red Bull en Aston Martin, in 2021 het budgetplafond overschreden zouden hebben. In de F1-paddock ontstond meteen een discussie over de mogelijke gevolgen daarvan maar de FIA had nog geen officiële financiële cijfers vrijgegeven van de teams.

Die cijfers met betrekking tot 2021, en het al dan niet toekennen van een certificaat, zou normaal vandaag gebeuren. Heel de F1-paddock, de media en ook de fans keken dan ook uit naar wat de FIA vandaag zou meedelen. Maar het nieuws draaide op een sisser uit want de FIA liet in een persbericht weten dat het beoordelen van de cijfers een complex en langdurig proces is waarvoor nog extra tijd nodig is.

In het persbericht laat de FIA weten dat de certificaten op 10 oktober uitgereikt zullen worden en dat er tijdens het lopend onderzoek geen bijkomende info zal verstrekt worden. Het uitstel zal ongetwijfeld alleen maar tot nog meer speculaties leiden over het budget dat de F1-teams uitgegeven hebben. Voorlopig is het dus echter wachten tot 10 oktober.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022