Helmut Marko: “Red Bull voerde gesprekken met Ferrari voor leveren van F1-motor”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In een interview met het Oostenrijkse ‘ORF’ laat Dr. Helmut Marko weten dat Red Bull opnieuw in gesprek is met Honda voor een hernieuwing van de samenwerking op motorisch vlak. Opmerkelijk genoeg onthult Marko ook dat Red Bull gesprekken voerde met Ferrari voor de levering van een F1-motor.

Red Bull timmert volop aan de weg van haar eigen F1-motor, zeker na het officieel afscheid van Honda als F1-motorleverancier. Een samenwerking met Porsche binnen enkele jaren sprong af, waardoor Red Bull vol aan de bak moet voor de ontwikkeling van een eigen F1-motor.

Bij Red Bull beseffen ze echter dat het een erg lange en moeilijke weg is om af te leggen. In die mate dat ze zelfs opnieuw open staan voor een nieuwe samenwerking met Honda als motorleverancier.

“Wat het elektrisch gedeelte betreft beschikken we nog niet over alle kennis,” aldus Marko tegenover het Oostenrijkse ‘ORF’. “We hebben echter al contacten om op dat vlak sterker te worden.”

“We staan op eigen benen en kunnen alles onafhankelijk doen. We staan echter ook open voor een samenwerking om de kosten voor Red Bull te beperken.”

“Er zijn nu gesprekken met Honda, we zijn sowieso geïnteresseerd in een samenwerking. Het moet echter op een manier zijn dat het DNA van Red Bull niet wordt aangetast. Het draait vooral rond onze ongelooflijke flexibiliteit, dat we enorm snel kunnen reageren.”

Opvallend genoeg onthulde Helmut Marko dat Red Bull na de aankondiging van Honda in oktober 2020 dat het afscheid zou nemen van de Formule 1 dat Red Bull gesprekken voerde met Ferrari over een eventuele motorovereenkomst.

“Toen Honda aankondigde dat het zou stoppen hadden we niet veel keuze,” aldus Marko. “We hebben ook met Ferrari gesproken. Je kan je echter inbeelden dat indien we nu over een Ferrari-motor zouden beschikken, dat hij niet zo goed zou presteren als de Ferrari-motor van het fabrieksteam.”

“We hebben in een recordtijd een fabriek opgericht. De eerste motor voor 2026 draait al op de testbank. We hebben driehonderd topspecialisten aangenomen, sommigen werkten voor Mercedes. Je zoekt uiteraard naar de beste mensen.”

Voorlopig ligt er nog een door Honda mee ontwikkelde F1-motor achterin de Red Bull F1-bolide. Om de samenwerking met Honda extra in de verf te zetten zal het Honda-logo tijdens de GP van Japan terugkeren op de F1-bolides van Red Bull en AlphaTauri.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022