Mercedes wil ‘rotatie-systeem’ introduceren om F1-kalender ‘leefbaar’ te houden

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Toto Wolff zal tijdens het F1-seizoen 2023 niet iedere race aanwezig zijn op het circuit, zo laat hij zelf weten. Volgens Toto Wolff zal er bij het team van Mercedes een rotatiesysteem geïntroduceerd worden om het seizoen ‘leefbaar’ te houden voor de teamleden.

“Ik zal enkele races niet aanwezig zijn,” vertelt Toto Wolff in gesprek met ‘PA’. “Het volledige team zal dat moeten bekijken. Het is voor niemand nog doenbaar om tijdens 24 races aanwezig te zijn. De rijders moeten het uiteraard, maar onze dag begin op maandag op kantoor en gaat door tot het einde van de week.”

“We moeten een oplossing zien te vinden, ik denk dat het raceteam ieder jaar enkele races zal skippen om het te overleven.”

Het zal dus de bedoeling zijn om een rotatiesysteem te introduceren waardoor de teamleden niet naar al de races op de F1-kalender hoeven te gaan. Hoe Toto Wolff zelf vervangen zal worden dat wordt nog door het team bekeken. Toto Wolff zal de races echter wel van in de fabriek volgen in plaats van fysiek aanwezig te zijn.

“Er zijn enkele mensen in het team die sommige van mijn taken kunnen overnemen,” aldus Wolff. “Niet fysiek aanwezig zijn tijdens de racemeeting betekent niet dat ik de race niet zal volgen.”

“Ik zal erbij zijn via een intercom-verbinding. Er is de race support-ruimte in de fabriek en ik zal aan iedere debriefing deelnemen. Ik zal er gewoonweg niet fysiek aanwezig zijn.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022