Max Verstappen na 23 jaar opnieuw herenigd met de Honda RA 099

Max Verstappen - Twitter
Max Verstappen - Twitter

Max Verstappen mocht na drieëntwintig jaar weer plaatsnemen in de Honda RA 099 waarmee vader Jos in 1998 en 1999 testwerk verrichtte voor het Japanse merk.

In 1998 en 1999 bereidde Honda zich voor op een terugkeer naar de Formule 1 met een team onder leiding van de legendarische Harvey Postlethwaite. De testrijder was niemand minder dan Jos Verstappen en de resultaten waren positief maar tijdens een testsessie in Jerez liet Postlethwaite het leven na een hartaanval en werd het project om met een eigen team terug te keren naar de F1 voor onbepaalde tijd on hold gezet.

Jos Verstappen bracht tijdens de testsessies zijn zoontje Max al eens mee en die ging uiteraard graag soms achter het stuur van de F1-bolide van papa zitten. Dat leverde mooie foto’s op en drieëntwintig jaar na datum mocht Max, die ondertussen wereldkampioen met een Honda-motor werd, plaatsnemen in dezelfde bolide bij Honda.

Een geweldig mooi moment maar zelfs Max zal het met ons eens zijn als we vinden dat de foto’s van 1999 er een stuk schattiger uitzien.   

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022