Toto Wolff: “Lewis Hamilton behaalt waarschijnlijk nog voor George Russell een extra F1-titel”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is George Russell iemand die in de toekomst voor de wereldtitel zal kunnen strijden, al verwacht hij wel dat Lewis Hamilton eerst nog eens kampioen zal worden.

Na jaren van dominantie is Mercedes dit seizoen duidelijk op achtervolgen aangewezen. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff beseft dat ze Hamilton en Russell van een betere wagen moeten voorzien om hen in staat te stellen vooraan mee te strijden.

“We moeten hen gewoonweg van een wagen voorzien die in staat is om races en kampioenschappen te winnen,” aldus Toto Wolff.

“Wanneer ons dat lukt, dan kan George wereldkampioen worden en dan kan Lewis nog een wereldtitel toevoegen aan zijn zeven wereldtitels. Het hangt echt af van hoe goed wij als team ons werk doen.”

Voor George Russell lijkt de timing van zijn overstap naar Mercedes erg ongelukkig te zijn. Mercedes domineerde jarenlang de Formule 1 maar is dit jaar echt op achtervolgen aangewezen.

“Hij had een race kunnen winnen toen hij twee jaar geleden in Bahrein mocht invallen,” aldus Wolff. “George heeft een geweldige persoonlijkheid. Hij hoopte echt om in een Mercedes te kunnen racen, races en kampioenschappen te winnen. Zijn timing daarvoor zit slecht, maar hij heeft op zijn minst vooruitgang naar het middenveld geboekt.”

“Zijn tijd zal zeker komen. Hij zal races winnen, hij zal ook strijden voor de wereldtitel, dat heeft hij echt in zich. Maar misschien komt er eerst nog een wereldtitel voor Lewis.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022