BREAKING NEWS: Max Verstappen krijgt 50 000 euro boete voor aanraken F1-bolide Lewis Hamilton

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De stewards hebben eindelijk een beslissing genomen in hun onderzoek naar Max Verstappen. De Nederlander krijgt een boete van 50 000 euro voor het aanraken van Lewis Hamilton zijn F1-bolide na afloop van de kwalificatie voor de GP van Brazilië. Verstappen ontsnapt zo wel aan een eventuele gridpenalty voor de sprintrace.

Verstappen liet in een verklaring weten dat het vandaag de dag een gewoonte is geworden om een andere wagen aan te raken, zeker als er speculaties zijn over bijvoorbeeld een achtervleugel zoals momenteel het geval is. De stewards erkenden dit maar besloten toch om Verstappen een boete op te leggen omdat het een duidelijke inbreuk was op de parc fermé-regels.

Opvallend is dat in de mededeling van de stewards wordt aangehaald dat het aanraken door Verstappen de achtervleugel niet heeft bewogen. Daarmee lijken de stewards alvast te willen uitsluiten dat Mercedes dat zou aanhalen om een eventuele diskwalificatie van Hamilton te protesteren omdat Max Verstappen de achtervleugel zou beïnvloed hebben.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022