BREAKING NEWS: Max Verstappen krijgt gridpenalty van vijf plaatsen, ook Bottas achteruit

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De stewards hebben Max Verstappen voor het negeren van een dubbele gele vlag tijdens de kwalificatie voor de GP van Qatar een gridstraf van vijf plaatsen gegeven.

Door de gridstraf voor Max Verstappen start Pierre Gasly straks naast Lewis Hamilton van op de eerste startrij. Ook Valtteri Bottas krijgt een gridstraf van drie plaatsen voor het negeren van een gele vlag. Verstappen wacht door zijn gridstraf een zware opdracht om de schade tegenover Lewis Hamilton in het kampioenschap te beperken.

Verstappen kreeg naar verluidt geen instructie van het team dat er een gele vlag was, alsook geen melding op zijn display. De stewards zijn echter van mening dat het de verantwoordelijkheid van Verstappen was om de getoonde gele vlaggen te zien, in zijn geval dubbel geel.

“De rijder gaf toe dat hij de wagen met het startnummer 10 aan de rechterkant van de baan heeft gezien,” zo luidt het in de mededeling van de stewards.

“Aangezien hij de stilstaande wagen had gezien mag aangenomen worden dat, net zoals bij de wagen met startnummer 55 (Carlos Sainz), dat er een mogelijk gevaar was en dat er waarschijnlijk een gele vlag-situatie was, waardoor je gepast moet reageren (snelheid minderen).

In tegenstelling tot Max Verstappen (dubbele gele vlag) en Valtteri Bottas (gele vlag) ontsnapte Carlos Sainz wel aan een bestraffing omdat hij snelheid minderde van zodra hij de wagen van Gasly had gezien.

“De rijder (Sainz) zegt dat hij geen gele vlag heeft gezien, hij zag wel de wagen met startnummer 10 die rechts op de baan stil stond, en hij vermoedde dat hij zich daardoor in een gele vlag-situatie bevond. Hij verminderde aanzienlijk de snelheid in de relevante mini-sector.”

Neem deel aan het Qatar Grand Prix spel – 1ste prijs: 4 000 euro!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023