AlphaTauri: “Het wordt een spannende strijd met Alpine”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

AlphaTauri stootte gisteren met twee wagens door naar Q3 maar ook directe concurrent in het kampioenschap Alpine kreeg dat kunstje voor elkaar.

De technisch directeur van AlphaTauri, Jody Egginton, was opgetogen over de prestatie van zijn twee rijders met een vierde plaats voor Pierre Gasly en een achtste stek op de grid voor Yuki Tsunoda. Maar de strijd voor de vijfde plaats in het kampioenschap bij de constructeurs belooft superspannend te worden want ook Alpine wist zich met twee wagens in de top tien te kwalificeren.

“De strijd om de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap is zeer close en Alpine heeft hier ook beide wagens in Q3 gekregen,” aldus Egginton. “We verwachten een race die erg close zal zijn maar we kijken uit naar de uitdaging.”

Daar sluit ook Pierre Gasly zich bij aan, die met een vierde plaats op de grid alweer een meer dan degelijke prestatie neerzette en zich opmaakt voor een spannende race.

“Ik ben superblij met de kwalificatie, het was echt geweldig en we zitten weer vlak achter Mercedes en Max, wat geweldig is,” vertelt Gasly. “Ik ging zelfs nog sneller in de laatste ronde, ik verbeterde met anderhalf tiende maar ik ging over de kerb in bocht vijftien en ik verloor de voorvleugel, waardoor de rechter voorband sneuvelde. Uiteindelijk was het toch nog een sterke kwalificatie en we zitten er goed bij voor morgen. De Alpines zijn er ook weer dichtbij, dus ik denk dat het weer een intense strijd wordt in de race.”

Yuki Tsunoda blikte met een achtste plaats op de grid ook tevreden terug op zijn kwalificatie en hij denkt dat de start van groot belang zal zijn om een goed resultaat te boeken.

“Ik denk dat het vandaag een goede kwalificatie was en ik ben blij dat ik morgen vanaf de achtste plaats zal starten,” laat de Japanner optekenen. “Het was jammer dat ik een extra set zachte banden moest opofferen om door Q1 te komen, waardoor ik ze niet had voor Q3, maar ik ben nog steeds erg blij met hoe het vandaag ging.” 

“We denken dat het moeilijk wordt om tijdens de race in te halen, dus de start zal de sleutel zijn, maar het positieve is dat we allemaal in dezelfde positie zitten, want niemand heeft hier eerder gereden. We bereiden ons er vanavond zo goed mogelijk op voor en we zien wel wat er morgen gebeurt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022