Daniel Ricciardo: “Ik ga tegen iedereen protest indienen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Daniel Ricciardo moet morgen aan de vuile kant van de baan aan de GP van Qatar beginnen en daarom vertelt hij al grappend dat hij tegen iedereen protest zal indienen.

Zijn overstap naar McLaren is verlopen met vallen en opstaan en de kwalificatie in Qatar mag rustig onder die laatste categorie geklasseerd worden want straks begint de McLaren-rijder van op de veertiende plaats aan de race. 

Gelukkig is de Australiër zijn gevoel voor humor niet verloren want hij laat weten dat hij tegen iedereen protest zal indienen en daarmee geeft hij een forse knipoog naar de ‘Red Bull versus Mercedes achtervleugel-saga’ waar het dit weekend allemaal lijkt om te draaien.

“Ik denk dat starten aan de rechterkant van de grid verschrikkelijk gaat zijn”, vertelde Ricciardo aan ‘Sky F1′.

“Ik weet dat dat echt negatief klinkt, maar ik denk dat het op dit moment een sprekend feit is, er zijn geen andere races dit weekend dus we zullen zien of ze het vanavond een beetje schoon kunnen vegen.”

“Of we kunnen tegen iemand protest indienen, een positie winnen, ze zaten me allemaal in de weg dus ik ga eigenlijk tegen iedereen protest aantekenen.”

“Er waren een paar katten in de laatste bocht vandaag, het had geen invloed op mijn ronde, maar ze probeerden, en ze faalden. Ik weet dat er een Ferrari was waar ik niet blij mee ben, en er was ook een Williams, dus ik ben uit op bloed!”

Maar Ricciardo gaf toe dat hij gewoon niet snel genoeg was en dat hij het heel moeilijk had met de lange snelle bochten van het circuit.

“Eerlijk gezegd had ik gewoon het tempo niet, ik denk dat we het hele weekend al probeerden om wat meer snelheid te vinden,” gaf hij toe.

“Dat voelde niet zo slecht aan, maar ik probeerde gewoon wat meer snelheid mee te nemen door een paar bochten en ik kreeg het gewoon niet voor elkaar, dus ik kon die laatste paar tienden echt niet vinden.”

“Dus we zullen zien wat we kunnen doen in de race. We hebben vrije bandenkeuze, dat is positief, maar uiteindelijk had gewoon niet het tempo.”

“Sommige bochten voelen goed aan, maar ik denk dat we weten dat we dit jaar meer moeite hebben met de lange bochten dan met andere.”

“Omdat we niet veel kunnen doen om de dingen anders aan te pakken, denk ik dat we daar in sommige opzichten een beetje aan handen en voeten gebonden zijn.”

“Ik denk dat het moeilijk is om dat uit te buiten, en ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat moet doen in dat soort bochten.”

“Ik denk dat we gewoon veel snelheid verliezen in de bochten in vergelijking met sommige van de anderen.”

“Natuurlijk is het frustrerend, veertiende is niet geweldig, maar we zullen proberen een manier te vinden om het morgen beter te doen.”

Het Qatar Grand Prix Spel (RtAD). (15.000 euro aan prijzen) 1e prijs 4.000 euro!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022