BREAKING NEWS: McLaren dient protest in tegen resultaat kwalificatie GP van Oostenrijk

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het McLaren F1 team is het niet eens met het schrappen van de ultieme snelle ronde van Oscar Piastri. Daarom heeft McLaren protest ingediend tegen het resultaat van de kwalificatie.

De snelste ronde van Oscar Piastri tijdens Q3 werd geschrapt omdat de Australiër volgens de wedstrijdleiding in bocht 6 de baanlimieten niet had gerespecteerd. Piastri viel daardoor terug van de derde naar de zevende plaats op de startgrid. Piastri liet meteen na afloop zijn frustratie over het schrappen van zijn rondje de vrije loop en ook bij McLaren zijn ze duidelijk niet te spreken over het schrappen van de rondetijd.

McLaren ging in gesprek met de FIA om beter te begrijpen wat er juist was gebeurd en het vroeg ook duidelijk bewijsmateriaal van het overschrijden van de witte mijn die de baanlimieten aanduidt. Volgens McLaren-teambaas Andrea Stella slaagde de FIA er niet in om duidelijke beelden te verschaffen dat Piastri volledig over de witte lijn was gegaan.

Omwille daarvan heeft McLaren besloten om protest in te dienen tegen het resultaat van de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk.