BREAKING NEWS: Nico Hulkenberg vervangt Sergio Perez

Gisteren waren er al geruchten en nu is het ook officieel: Nico Hulkenberg zal dit raceweekend Sergio Perez vervangen nadat de Mexicaan positief testte op het coronavirus.


Racing Point beschikt zelf niet over reserverijders maar mag daarvoor beroep doen op de reserverijders van het Mercedes F1 team: Esteban Gutierrez en onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Vandoorne neemt binnen enkele dagen echter deel aan verschillende races in het Formule E-kampioenschap waardoor onze landgenoot jammer genoeg snel afviel als kandidaat.

Gutierrez werkte zijn laatste F1-race echter in 2016 en bij Racing Point gaven ze eerder de voorkeur aan Nico Hulkenberg. De Duitser maakt zo, nadat hij eind 2019 bij Renault aan de kant geschoven werd voor Esteban Ocon, een onverwachte F1-comeback.

Gezien de strikte veiligheidsmaatregelen moest Hulkenberg eerst nog wel een negatieve coronatest afleggen. In afwachting van dat resultaat mocht de Duitser onder strikte voorwaarden toch al de F1-paddock in om zijn stoeltje te passen.

Gelukkig voor de Formule 1 en Hulkenberg bleek vervolgens dat de test negatief was en zo kon Nico Hulkenberg plots een roze raceoverall van Racing Point aantrekken en plaatsnemen in de F1-bolide van Sergio Perez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner