Max Verstappen: “Hopelijk kunnen we eind dit jaar terug voor overwinningen strijden”

Het Red Bull F1 team brengt aanzienlijk wat updates mee naar Silverstone in een poging om de problemen met haar F1-bolide te begrijpen en onder controle te krijgen. Max Verstappen beseft echter dat de af te leggen weg nog lang is.


Zowel in Oostenrijk als Hongarije werd duidelijk dat Red Bull nog veel te kort komt om Mercedes het vuur aan de schenen te leggen. Aanvankelijk zag het er ook naar uit dat Verstappen en Albon ook nog een tijdje zouden moeten wachten op updates voor hun bolides maar dat lijkt nu in een stroomversnelling te zijn gekomen.

Max Verstappen hoopt dat die updates wat verbeteringen met zich mee zullen brengen maar hij beseft dat ze in een leerproces zitten om de wagen te begrijpen.

“Ik denk dat we nog steeds aan het leren zijn, we hebben veel nieuwe onderdelen op de wagen,” aldus Verstappen tegenover ‘Motorsport.’ “Het zijn verschillende onderdelen, om te zien wat werkt, wat niet werkt, en waar we nog kunnen verbeteren. Ik bedoel maar, dit is natuurlijk niet iets dat zomaar van de ene op de andere week wordt opgelost.”

“We hebben daar wat meer tijd voor nodig. Maar we werken eraan en we komen er wel achter of het de goede kant uitgaat door het ook op de baan te proberen.”

De jonge Nederlander beseft ook wel dat het niet evident zal zijn om Mercedes bij te benen maar hij laat het hoofd er niet bij hangen.

“Je zou graag naar een race komen en weten dat je elk weekend voor overwinningen gaat vechten maar op dit moment is dat niet het geval. We proberen gewoon te leren en te verbeteren. Hopelijk kunnen we tegen het einde van het jaar, of volgend jaar, weer in die positie zijn.”

“Natuurlijk, het zal niet gemakkelijk zijn. Ze werken ook heel hard bij Mercedes. Maar als we het ze moeilijk kunnen maken, zou dat erg leuk zijn. Maar het is niet zo dat ik hier gefrustreerd en boos ga zitten. Soms raak ik een beetje overstuur of wat dan ook, maar dat is aan het eind van de dag omdat ik wil winnen en ik wil verbeteren en ik denk dat iedereen in het team dat gevoel heeft. We willen namelijk allemaal winnen.”

“En ik denk dat het goed is dat we elkaar hard pushen. Dus ja, dat is niets negatiefs. Want als ik hier gewoon zou zitten en zeggen: ‘Ah, het kan me niets schelen. Weet je, ik werd gewoon wakker, kwam naar het circuit, doe mijn werk en ga terug naar huis,’ ik denk dat dat de verkeerde instelling zou zijn.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print