BREAKING NEWS: Overwinning Lewis Hamilton in gevaar na protest Red Bull

Daimler Media
Daimler Media

Een plotse wending enkele dagen na de GP van Bahrein want Red Bull Racing heeft alsnog protest ingediend tegen de uitslag van de GP van Bahrein en in het bijzonder Lewis Hamilton.

Na afloop van de race was er veel te doen rond het feit dat Max Verstappen na een inhaalmanoeuvre op Lewis Hamilton zijn positie terug moest afstaan omdat hij tijdens het inhaalmanoeuvre te breed naast de baan was gegaan. De wedstrijdleiding had op voorhand aangegeven dat na dergelijk inhaalmanoeuvre inderdaad de positie teruggegeven moest worden, tegelijkertijd zouden de baanlimieten verder niet echt gecontroleerd worden.

Pijnlijk voor Verstappen was dat Lewis Hamilton tot maar liefst 29 keer (!) in dezelfde bocht breed was gegaan. Geen probleem voor de wedstrijdleiding, al sprak die Mercedes er wel op aan waarna Hamilton in de bewuste bocht zijn rijlijn aanpaste.

Volgens sommigen had Hamilton tijdens de race verschillende seconden gewonnen door telkens daar breed te gaan. Een bestraffing volgde er niet maar Red Bull heeft nu alsnog protest ingediend tegen de uitslag van de race.

Het protest van Red Bull komt net op tijd want uiterlijk tot vanavond om middernacht hadden ze de tijd om protest in te dienen. Het protest van Red Bull draait naar verluidt rondt nieuw beeldmateriaal dat het team aan de stewards heeft aangeleverd over Lewis Hamilton.

Voor Red Bull is het trouwens niet de eerste keer dat ze met nieuw beeldmateriaal Lewis Hamilton beet nemen. Vorig jaar was Hamilton zelfs al onderweg naar zijn startplek toen hij een gridpenalty kreeg op basis van camerabeelden van Hamilton die op de Red Bull Ring een gele vlag negeerde.

Details over het protest van Red Bull zijn hier terug te vinden.