“Ik zie Sebastian Vettel in 2022 niet meer op de F1-grid staan”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na de eerste race in Bahrein, waarbij Vettel tegen Esteban Ocon reed, bevindt Sebastian Vettel zich opnieuw in het oog van een storm. De kritiek op de Duitser neemt opnieuw toe en volgens velen komt het nooit meer goed met de viervoudig F1-kampioen.

Bij Red Bull slaagde Vettel erin om vier jaar op rij wereldkampioen te worden maar sindsdien ging het van kwaad naar erger met de Duitser met een dieptepunt tijdens zijn laatste twee jaren bij Ferrari. Even leek het zelfs dat Vettel zijn F1-afscheid op komst was maar uiteindelijk maakte hij de overstap naar Aston Martin.

Daar pakken ze maar al te graag uit met de viervoudig F1-kampioen maar tijdens zijn eerste race maakte Vettel opnieuw geen al te beste beurt.

“Hij had ongetwijfeld gehoopt op een jaar waarin hij kon ‘herstellen’, maar de tijd raakt op voor Vettel,” aldus de Deense rijder Jason Watt tegenover de krant ‘Ekstra Bladet’.

“Hij zal nooit opnieuw het niveau van vroeger bereiken. Het spijt me om dat te moeten benadrukken maar hij heeft de voorbije twee tot drie jaar niets bereikt.”

Volgens Watt ondervindt Vettel al jarenlang problemen met de huidige generatie F1-bolides.

“Hij was goed in de ‘oude dagen’ met de Red Bull met een ‘mega downforce’, maar sindsdien ging het ongelooflijk bergaf. Hij maakt domme fouten wat erop wijst dat hij onder druk staat. Als je het mij vraagt dan staat hij in 2022 niet op de F1-startgrid.”