Geen sportpsycholoog voor Lewis Hamilton: “Ik weet dat ik sterk genoeg ben”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In een gesprek met ‘Wire’ praat Lewis Hamilton over hoe hij de rijder geworden is die hij nu is en dat zijn vader daar een grote rol in gespeeld heeft.

Lewis Hamilton heeft geen makkelijke jeugd gehad. Het gezin Hamilton woonde in Stevenage en alles wat ze hadden was tweedehands, net als de eerste go-kart die vader Anthony voor zijn zoon kocht als kerstcadeau in 1992.

“Hij kocht ze tiendehands en hij spendeerde weken eraan om nieuwe onderdelen te vinden en ze te verven en te poetsen tot ze blonk,” staat te lezen in het artikel. Lewis Hamilton was een verlegen kind dat gepest werd op school en dat kampte met dyslexie, maar eens hij in een kart stapte veranderde dat allemaal.

“Ik had een kracht waarvan ik zelf niet wist dat ik ze had,” aldus Hamilton. “De groei die ik kende door deze races, het in staat zijn om mijn ellebogen te zetten en me niet aan de kant te laten duwen, was echt stimulerend.”

Vader Anthony combineerde drie jobs om zijn zoon te kunnen laten racen en Lewis denkt dat dat hem gemaakt heeft tot de rijder die hij vandaag is.

“Ik denk dat dat me de rijder gemaakt heeft die ik vandaag ben. Ik ben daar zo dankbaar voor. Als we toen geen moeite hadden gehad om rond te komen zou ik nooit kunnen racen zoals ik dat nu doe.”

Hoewel hij mentaal erg sterk is doet hij toch geen beroep op een sportpsycholoog, zoals veel topsporters dat tegenwoordig wel doen.

“Ik hou niet van het idee dat iemand probeert om in mijn hoofd te kruipen want ik ben sterk. Ik weet dat ik sterk genoeg en bekwaam ben. Ik doe het al mijn hele leven.”

Hij werkt wel veel met meditatie en concentreert zich op zijn ademhaling om op die manier zijn gevoelens beter onder controle te krijgen wanneer hij in de auto zit. Hij gaat ook te rade bij atleten uit andere sporten om te zien hoe zij zich voorbereiden en hoe ze met de druk om te presteren om te gaan.  

Het heeft Lewis Hamilton aan heel wat successen en records geholpen. Hamilton kroonde zich al zeven keer wereldkampioen in de Formule 1, een record dat hij deelt met Michael Schumacher.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023