BREAKING NEWS: Raikkonen verlaat Ferrari en gaat naar Sauber, Leclerc vervanger

Ferrari heeft bekendgemaakt dat Kimi Raikkonen eind dit seizoen de renstal zal verlaten. De Fin zal vervangen worden door Charles Leclerc. Raikkonen zal komende twee seizoenen voor het Sauber F1 team racen.


De voorbije dagen waren er al sterke geruchten dat Kimi Raikkonen eind dit seizoen aan de kant zou geschoven worden. Vandaag maakte Ferrari officieel bekend dat Raikkonen eind dit seizoen daadwerkelijk uit zijn Ferrari F1-bolide stapt.

De Fin, die in 2007 wereldkampioen werd met Ferrari, nam eind 2009 al eens afscheid van de Formule 1 maar maakte in 2012 een comeback bij het Lotus F1 team. Vervolgens keerde Raikkonen in 2014 terug naar Ferrari.

Na enkele minder prestaties is Raikkonen dit jaar aan een sterk seizoen bezig maar dat was duidelijk niet voldoende voor een verlengd verblijf bij de Scuderia. De Fin wordt vervangen door de 20-jarige Monegask Charles Leclerc.

Leclerc maakte dit seizoen zijn F1-debuut bij het Zwitserse Alfa Romeo Sauber F1 team, dat sterke banden heeft met Ferrari. Ferrari levert immers niet alleen motoren aan Sauber, Leclerc kreeg als rijder uit de Ferrari Driver Academy, een racezitje bij Sauber.

Sebastian Vettel en Charles Leclerc zullen dus in 2019 het rijdersduo bij Ferrari vormen.

Kimi Raikkonen tekende echter voor twee seizoenen bij Sauber waardoor het afwachten is of Marcus Ericsson aan de kant wordt geschoven. Mogelijk is dat goed nieuws voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Vandoorne moet immers eind dit seizoen opstappen bij McLaren en is op zoek naar een nieuw racezitje voor 2019. Vandoorne lijkt het meeste kans te maken bij Toro Rosso en Sauber. Bij Sauber kent hij teambaas Frédéric Vasseur erg goed. Vasseur was teambaas van het GP2-team toen Vandoorne er reed en liet zich in het verleden volgende uitspraak ontvallen: “Stoffel is de meest getalenteerde rijder die ik ooit had”.

Een uitspraak die kan tellen, wetende dat Vasseur ooit samenwerkte met Nico Rosberg en Lewis Hamilton …


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:42:”leclerc_raikkonen_headline_instleclerc.png”;}
Ferrari heeft bekendgemaakt dat Kimi Raikkonen eind dit seizoen de renstal zal verlaten en dat de Fin vervangen zal worden door Charles Leclerc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed