Verstappen: “We maken een goede kans in Singapore”

Max Verstappen gelooft dat de GP van Singapore komend weekend een van de beste mogelijkheden is voor Red Bull om nog eens een knalprestatie neer te zetten.


Vorig jaar was Max Verstappen kansloos in Singapore nadat hij bij de start in een sandwich van twee Ferrari’s belandde maar zijn teamgenoot Daniel Ricciardo verging het beter. De goedlachse Australiër sleepte een tweede plaats uit de brand net zoals in 2015 en 2016.

Het circuit in Singapore moet de Red Bull RB14 goed liggen volgens de Nederlander. Hij denkt dat beide Red Bulls kans maken om op het podium te eindigen en misschien zelfs mogen dromen van iets meer.

“Ik denk dat we met het hele team uitkijken naar Singapore omdat we weten dat we hier een goede kans maken op een goed resultaat,” aldus Verstappen. “We hebben hier altijd sterke races afgeleverd en ik geloof dat we dit jaar kans maken op het podium.”

“Ik hou er echt van om hier te rijden. Er zijn veel bochten en de baan is nogal hobbelig maar dat maakt het net interessant om een goede set-up te vinden voor de wagen.”

De race staat er om bekend om de rijders extra op de proef te stellen. De luchtvochtigheid is er enorm groot en het vergt extra concentratie om bij kunstlicht te racen.

“Het feit dat het een nachtrace is en de hoge luchtvochtigheid dwingen je om altijd op de limiet te rijden. Naar mijn mening is Singapore op fysiek vlak de zwaarste race van het seizoen.”

“Ik ben me al een tijdje aan het voorbereiden,” gaat Verstappen verder. “Een nachtrace is over het algemeen anders met het kunstlicht. Het is een extra aspect waar we bij de andere races geen rekening moeten mee houden.”

“De sfeer gedurende het ganse weekend motiveert ons en het is de perfecte manier om de overzeese races te starten,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022