BREAKING NEWS: Red Bull bevestigt officieel het vertrek van Adrian Newey

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na dagen van speculaties is het nu ook officieel bevestigd: Adrian Newey verlaat het Red Bull F1 team aan het begin van 2025.

In een persbericht kondigde Red Bull het vertrek van Adrian Newey aan. Newey, die sinds 2006 werkzaam is voor Red Bull Racing, zal tijdens het eerste kwartaal van 2025 Red Bull verlaten. Onder zijn leiding van de ontwerpafdeling slaagde Red Bull Racing erin om zes titels bij de constructeurs en zeven titels bij de rijders te behalen. Vier keer kroonde Sebastian Vettel zich tot wereldkampioen, drie keer Max Verstappen.

Adrian Newey zal zich geleidelijk aan terugtrekken uit de ontwerptaken bij Red Bull maar hij zal tijdens het F1-seizoen 2024 nog wel aanwezig zijn tijdens specifieke races. Adrian Newey zal ook nog betrokken blijven bij het vervolledigen van de eerste hypercar van Red Bull, de RB17 die tijdens het Goodwood Festival of Speed onthuld zal worden. Red Bull laat weten dat Newey tot aan de voltooing van dt project erbij betrokken zal blijven.

Volgens het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’ zouden er slechts enkele uurtjes van onderhandelingen in het hoofdkantoor van Red Bull Racing in Milton Keynes nodig geweest zijn om tot een akkoord te komen over het vroegtijdig beëindigen van Newey zijn contract dat normaal nog tot eind 2025 liep.

De voorbije dagen waren er geruchten dat Aston Martin en Ferrari twee belangrijke kandidaten worden als nieuwe werkgever voor Adrian Newey. Volgens hetzelfde ‘Gazzetta dello Sport’ zou Ferrari de nieuwe werkgever van Adrian Newey worden. Teambaas Frederic Vasseur zou gisteren nog niet meegereisd zijn naar Miami maar eerst een tussenstop in Londen gemaakt hebben om Adrian Newey te ontmoeten en een overeenkomst op papier te zetten.

Een officiële aankondiging van de overeenkomst tussen Adrian Newey en Ferrari zou pas voor na de GP van Miami zijn.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print