Netflix geeft de eerste trailer vrij van nieuwe miniserie over Ayrton Senna

Netflix
Netflix

Netflix heeft de eerste beelden vrijgegeven van de miniserie die het gemaakt heeft over het leven van Ayrton Senna. De trailer werd gisteren vrijgegeven, een dag voor de dertigste verjaardag van de sterfdag van de Braziliaanse F1-legende.

De reeks van zes afleveringen werd geproduceerd door de Braziliaanse tak van de streaminggigant en werd al aangekondigd in 2020. Het was de bedoeling dat ze zou uitgezonden worden in 2022.

Het verhaal begint bij de aankomst van Senna in Groot-Brittannië en laat zien hoe hij twee keer het Formule Ford-kampioenschap op zijn naam schreef en hoe hij een grote naam wordt in de F1.

In de trailer zien we Senna aan het werk in de GP van Groot-Brittannië in 1991 en ook hoe hij voor de eerste keer zijn thuisrace op zijn naam schrijft ondanks het feit dat zijn bolide tijdens de slotronden vastzat in een versnelling en het begint te regenen. Er worden ook flashbacks getoond naar de begindagen in de karting, zijn tweede plaats met Toleman in de GP van Monaco in 1984 en zijn eerste overwinning voor Lotus in Portugal.

De serie werd gedraaid op twee locaties in Brazilië, zijn thuisstad Sao Paulo waar nu de GP van Brazilië plaatsvindt en in Rio de Janeiro, waar vroeger geracet werd op het nu gesloopte circuit van Jacarepagua. Er werd ook gefilmd in Groot-Brittannië, Argentinië en Uruguay. De rol van Senna wordt vertolkt door Gabriel Leone.

Er werd samengewerkt met de familie van Senna en hun bedrijf rond het merk Senna dat het gebruik van de identiteit beheert en geld inzamelt voor het ‘Ayrton Senna Institute.’ De oprichtster van het ‘Ayrton Senna Institute’ is Vivian, de zus van de betreurde F1-held. 

Het leven van Senna werd in 2010 al eens verteld in een film genaamd ‘Senna’ en dit aan de hand van originele beelden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print