BREAKING NEWS: Red Bull heeft budgetplafond overschreden

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De FIA heeft bevestigd dat Red Bull Racing wel degelijk het budgetplafond in 2021 overschreden heeft. Er zal een bestraffing volgen maar wat deze inhoudt moet nog bekendgemaakt worden.

Oorspronkelijk ging woensdag al door de FIA gecommuniceerd worden over het al dan niet respecteren van het budgetplafond door de teams. De FIA liet woensdag echter weten dat de publicatie van de certificaten was uitgesteld naar maandag. Heel de F1-paddock moest dus in spanning tot vandaag wachten op het resultaat van de cijfers van de budgetcontrole.

In de aanloop daarnaar werd gespeculeerd dat Red Bull Racing en Aston Martin het budgetplafond overschreden hadden. Bij Aston Martin lijkt er sprake van een soort fout in de procedure terwijl Red Bull Racing volgend de FIA wel degelijk een beperkte overschrijding van het budgetplafond heeft gedaan.

Red Bull Racing zal een gepaste straf krijgen maar het ziet er gezien de beperkte overschrijding niet naar uit dat Max Verstappen zijn wereldtitel uit 2021 zal verliezen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022