Max Verstappen heeft Nyck de Vries aangemoedigd om Helmut Marko te bellen

Williams F1 team
Williams F1 team

Max Verstappen zegt dat hij Nyck de Vries heeft aangemoedigd om Helmut Marko te contacteren na zijn sterke invalbeurt bij Williams tijdens de GP van Italië. 

Zaterdagmorgen in Suzuka werd officieel gemaakt dat Nyck de Vries aan de slag zou gaan als vaste rijder bij Scuderia AlphaTauri in 2023. Hij mag er oudgediende Pierre Gasly gaan vervangen die richting Alpine trekt.

De F2-kampioen van 2019 komt op die manier toch nog in de Formule 1 terecht nadat hij voor Mercedes uitkwam in de Formule E en daar ook kampioen werd in 2021. In de hoedanigheid van Mercedes reserverijder mocht de Nederlander wel al eens rekenen op een paar vrije trainingen voor de teams van Williams en Aston Martin maar het was pas zijn invalbeurt voor Alex Albon tijdens de GP van Italië dit jaar die echt indruk maakte.

Zonder voorbereiding wist hij de dertiende tijd te klokken tijdens de kwalificaties en wist hij tijdens de race zelfs punten te scoren met een negende plaats. Na de race in Monza ontmoetten de Vries en Verstappen elkaar en de wereldkampioen raadde zijn landgenoot aan om Dr. Helmut Marko te contacteren.

“We hadden de dag na Monza een etentje en ik zei tegen hem: bel Marko maar op, je weet nooit wat er gebeurt”, vertelde Verstappen zaterdag op Suzuka.

“Het was ook het juiste moment om hem te bellen. Helmut is waarschijnlijk op een maandag nog opgewonden van de race op een zondag. Het pakte goed uit en ik ben heel blij voor hem.”

AlphaTauri-teambaas Franz Tost gaf ook toe dat de glansprestatie van de Vries de doorslag was om hem aan te trekken. Na het bewuste telefoontje naar Helmut Marko werd de Vries uitgenodigd in Oostenrijk en daar werden de zaadjes gelegd voor het contract dat nu een feit is.  

Verstappen is blij dat hij de Vries mag begroeten in de Formule 1 omdat hij het verdiend na jaren van hard werken.

“Helmut is een man die als hij iemand goed vindt, hem dan in de auto durft te zetten, terwijl andere teams misschien wat voorzichtiger zijn”, voegde Verstappen eraan toe.

“Dat is geweldig nieuws. We zijn ook goede vrienden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022