Christian Horner: “De F1 heeft een fout gemaakt met de deze puntenverdeling”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat de Formule 1 een fout gemaakt heeft in de verwoording van de nieuwe regels omtrent de puntenverdeling. Die heeft ervoor gezorgd dat Max Verstappen toch al in Japan opnieuw wereldkampioen werd.

Na de race in Suzuka heerste er verwarring over het feit of een bestraffing van Charles Leclerc al dan niet genoeg zou zijn om te zorgen dat Max Verstappen wereldkampioen zou worden. Bijna iedereen dacht dat Verstappen niet de volledige punten zou krijgen omdat er geen 75 procent van de raceafstand was afgelegd.

Na het debacle in Spa-Francorchamps vorig jaar waren er nieuwe regels in het leven geroepen maar omdat de race niet eindigde met een rode vlag kreeg Verstappen dan toch de volle punten en kroonde hij zichzelf op zijn vijfentwintigste voor de tweede keer tot wereldkampioen.

Hoewel het voor zijn rijder en zijn team goed uitpakte vindt Horner dat de F1 een fout gemaakt heeft met de nieuwe regelgeving.

“Volgens mij is het fout,” aldus Horner tegenover ‘Motorsport’. “Ik denk dat het een fout is die niet is opgenomen na de problemen in Spa vorig jaar, dat het reglement duidelijk niet is aangepast.”

“We hadden sterk de indruk dat alleen met 75% van de race volledige punten worden gescoord. Dus we voelden dat we één punt tekort zouden komen.”

“Maar uiteindelijk heeft Checo’s actie op Charles Max het kampioenschap bezorgd. Dus je ziet zijn verbazing, en die van het team. Maar wat een prachtige verrassing.”

Met de beslissing van de wedstrijdleiding zag Mattia Binotto de laatste strohalm met hoop op de wereldtitel door de vingers glippen maar de Ferrari-teambaas gaf toe dat hij niet geweten zou hebben hoe de dingen zouden worden afgehandeld.

“We waren in de war, en we dachten dat het niet de volledige punten zouden zijn geweest,” zei hij. “Dus aanvankelijk was hij volgens onze berekeningen geen wereldkampioen.”

” Uiteindelijk is er een verduidelijking gegeven die in orde is. Dus ik denk dat het gewoon geaccepteerd is. Zo is het nu eenmaal. Hij is wereldkampioen. Het is duidelijk genoeg.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022