BREAKING NEWS: Twee positieve coronatests in de Formule 1

De Formule 1 heeft laten weten dat er voor aanvang van het raceweekend in Hongarije twee positieve gevallen van COVID-19 in de F1-paddock zijn vastgesteld.


De Formule 1 hanteert een zeer intens beleid op het vlak van coronatests. Alle F1-piloten, teamleden, F1-personeel en ondersteunend personeel wordt om de paar dagen getest om snel eventuele besmettingen te detecteren en een eventuele verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

In de aanloop naar de eerste twee races in Oostenrijk werden in totaal ongeveer 8 000 coronatests uitgevoerd en daarbij was er geen enkel positief resultaat. Het was echter een kwestie van tijd alvorens de eerste positieve coronatests zouden opduiken.

In de aanloop naar de GP van Hongarije werd er door de Formule 1 opnieuw uitgebreid getest en daarbij waren twee positieve testresultaten.

“De FIA en de Formule 1 kunnen vandaag bevestigen dat er tussen 10 juli en 16 juli 4 997 tests voor COVID-19 zijn uitgevoerd bij rijders, team en personeel. Twee personen hebben positief getest,” zo luidt het in een mededeling van de Formule 1.

“De twee individuen waren niet aanwezig in Oostenrijk. Ze werden afgezonderd van hun teams. Er zullen verder geen specifieke details vrijgegeven worden over de betrokken teams en de individuen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023