Brembo reageert na opgave Max Verstappen door ‘remprobleem’: “Red Bull is in de fout gegaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Brembo, de leverancier van de remmen bij Red Bull, zou de oorzaak van de opgave van Max Verstappen niet bij hen liggen maar bij Red Bull zelf.

Tijdens de eerste race van het seizoen kreeg Charles Leclerc af te rekenen met ‘remproblemen’ en ook het voorbije raceweekend waren er ‘remproblemen’, deze keer bij Max Verstappen. Bij Leclerc hadden ze echter niet zo’n dramatische gevolgen als bij Max Verstappen die tijdens de GP van Australië moest opgeven nadat zijn rem rechts achteraan op spectaculaire wijze de geest gaf en zelfs ‘ontplofte’.

Max Verstappen liet na afloop van de GP van Australië weten dat het voelde alsof een soort ‘handrem’ werd aangetrokken. Opvallend genoeg had Charles Leclerc in Bahrein een gelijkaardig probleem, ook Leclerc ondervond zoiets tijdens de openingsrace van het seizoen. De constante in beide gevallen? Brembo …

Volgens Brembo staan beide voorvallen echter los van elkaar en hadden beide problemen niets te maken met de kwaliteit of de gebruikte materialen en componenten. De oorzaak van de problemen lag bij de teams zelf en keuzes die zij zelf maakten.

“De teams hebben beide problemen onderzocht en daarbij kwamen geen afwijkingen aan de Brembo-componenten en materiaal aan het licht,” zo luidt het volgens Brembo tegenover ‘GPBlog’. “In beide gevallen kwam het probleem voort uit een verkeerde afstelling of keuze van het team met betrekking tot de configuratie van de auto. Brembo is dus niet direct verantwoordelijk voor de beide problemen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print