Toto Wolff vindt het ‘eerlijk’ om zijn leiderschap bij Mercedes in twijfel te trekken

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Toto Wolff vindt het ‘eerlijk’ om zijn leiderschap bij Mercedes in twijfel te trekken, zeker na de voorbije twee seizoenen en de slechte seizoensstart die Mercedes dit jaar kent.

Mercedes beleefde alweer een moeilijk weekend in Australië en Toto Wolff laat weten dat het eerlijk is dat zijn leiderschap in twijfel getrokken wordt. 

Nadat Lewis Hamilton al na zeventien ronden de strijd moest staken met een kapotte Mercedes-krachtbron, rustte alle hoop op punten op de schouders van George Russell. In zijn jacht om Fernando Alonso de zesde plaats afhandig te maken parkeerde Russell zijn W15 in de muur tijdens de voorlaatste ronde, het feit dat de Aston Martin-rijder nog een tijdstraf van twintig seconden kreeg was nog een schrale troost.

Het lijkt er dus op dat Mercedes ook dit jaar niet uit het sukkelstraatje lijkt te komen waarin het verzeild raakte sinds de reglementswijzigingen van 2022. Toto Wolff liet eerder dit jaar nog weten dat hij zijn contract bij Mercedes heeft verlengd tot het einde van 2026 en als hem gevraagd wordt of hij nog de juiste man voor de job is, antwoordt hij als volgt: “Ik moet ervoor zorgen dat mijn bijdrage positief is.”

“Dus ik zou de eerste zijn om te zeggen: ‘Als iemand een beter idee heeft, vertel het me’.

“Ik ben geïnteresseerd in het zo snel mogelijk omvormen van dit team en ik geef graag mijn input over wat dat zou kunnen zijn, of wie dat zou kunnen zijn.”

Nadat Wolff zijn contract bij Mercedes verlengde volgde ook al snel een handtekening van de technisch directeur James Allison. Een paar weken later zette Lewis Hamilton echter zijn handtekening onder een contract bij Ferrari maar Wolff ontkent dat er een probleem is met de organisatie van zijn team.

“We hebben een fysiek probleem, geen filosofisch of organisatorisch probleem,” zei Wolff. “We hebben sinds 2021 geen pil geslikt die ons dom maakt, we begrijpen sommige gedragingen van de auto gewoon niet terwijl we het in het verleden altijd zouden hebben begrepen.”

“Ik kijk mezelf elke dag in de spiegel aan bij alles wat ik doe. Als ik vind dat ik de vraag aan de manager of de trainer moet stellen, dan vind ik dat een terechte vraag.”

“Het is niet wat ik op dit moment vind dat ik moet doen. Maar als je ideeën hebt over wie dit zou kunnen veranderen, dan zou ik daar graag naar luisteren.”