Brendon Hartley: “Dit was waarschijnlijk mijn zwaarste crash ooit”

Brendon Hartley moest de kwalificatie aan zich voorbij laten gaan nadat hij tijdens de derde oefensessie een hevige crash maakte, naar eigen zeggen één van zijn zwaarste crashes ooit.


“Het gebeurde zeer snel,” blikt Hartley terug op zijn crash. “Ik gebruikte erg vaak de kerbstone vlak voor het insturen van de negende bocht, net zoals zoveel anderen dat doen. Deze ronde gebruikte ik twee of drie centimeter teveel en ik raakte het gras. Ik denk dat er een beetje een put is.”

“Ik spinde zeer snel bij het ingaan van de snelste bocht van het circuit. Vervolgens was ik niets anders dan een passagier.”

Een klein foutje dus maar wel met grote gevolgen voor Hartley. Volgens Hartley was zijn crash op het Circuit de Barcelona-Catalunya waarschijnlijk zijn zwaarste crash ooit.

“Ik had een crash tijdens de eerste WEC-race in 2016 maar die impact was uiteindelijk niet zo hevig. Dit was waarschijnlijk mijn zwaarste crash ooit eerlijk gezegd. Ik weet niet het exact aantal G-krachten maar het was waarschijnlijk één van mijn ergste crashes ooit.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA