Verstappen start als vijfde: “Top drie was niet mogelijk vandaag”

Max Verstappen kwalificeerde zich als vijfde voor de GP van Spanje. De Nederlander is gematigd tevreden met dat resultaat, beseffende dat de top drie buiten bereik lag vandaag.


Tijdens de eerste tweede delen van de kwalificatie leken Max Verstappen en Red Bull erg competitief voor de dag te komen maar tijdens Q3 moesten ze de rol enigszins lossen.

“Dat is altijd tot aan Q3, als de concurrentie de motoren weer opendraait,” zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “Vanaf bocht één tot aan bocht vier is het vol gas. We verliezen daar topsnelheid vanwege de wrijving van de banden. Bocht zeven tot en met bocht tien is als het ware ook een recht stuk, omdat je bocht negen nu vol gas kunt nemen. Dat doet ons wat meer pijn, vooral in Q3.”

Tijdens Q3 brak Verstappen zijn laatste poging om een snelle ronde te rijden af, waardoor hij uiteindelijk vijfde werd.

“Ik kon mijn laatste ronde niet afmaken, nadat ik na de eerste bocht een momentje had”, aldus Verstappen. “Het gat is iets groter dan het had moeten zijn, maar het bereiken van de top drie was sowieso niet mogelijk vandaag. Het is op het moment gewoon heel lastig met het nieuwe asfalt en de koude banden. Desondanks was het geen slechte kwalificatie. Onze long runs zien er goed uit en we hebben nog steeds een goede kans tijdens de race morgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print