Hamilton: “Deze polepositie had ik echt nodig”

Lewis Hamilton veroverde redelijk nipt de polepositie voor de GP van Spanje. De Brit is zeer tevreden dat hij eindelijk nog eens de snelste was tijdens de kwalificatie, iets waaraan hij en het team naar eigen zeggen nood hadden.


“De kwalificatie was erg close en ik ben dan ook zeer blij. We hadden deze polepositie echt nodig, aangezien het al enige tijd geleden was dat we nog op de pole stonden,” zei Hamilton na het veroveren van de pole op het Circuit de Barcelona-Catalunya. “Ik probeerde om in iedere sector een record te rijden maar ik ben best tevreden met de middelste sector.”

De voorbije kwalificaties verliepen niet zo goed voor Hamilton en Mercedes. Hamilton is dan ook bijzonder blij dat hij eindelijk nog eens op de pole staat.

“We veroverden hiervoor één keer de pole en ik denk niet dat we daarna dit jaar goede kwalificaties kenden. Het was belangrijk voor mij om me tijdens de kwalificatie opnieuw in een goede positie te bevinden. Het is immers één van mijn sterke punten en dat is dan ook zeker belangrijk.”

“Ik ben erg blij gezien het feit dat ik een goede week had in de aanloop naar dit weekend. Ik ben dan ook tevreden met de performance. Voor het team was het echt worstelen.”

“Ik ben er zeker van dat heel wat mensen onze voorbije races niet goed begrepen. Wij waren constant aan het bijleren. Om dan hier een 1-2 te behalen tijdens de kwalificatie, dat is echt een beloning voor het harde werk dat iedereen verricht heeft,” besloot Hamilton.a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023