Brengt nieuwe voorvleugel Ferrari op pole?

Alhoewel Ferrari onlangs had aangekondigd zich meer op de wagen van 2012 te beginnen concentreren dan op de wagen van dit jaar zijn er toch nog een paar nieuwigheden op de wagen in Spa-Francorchamps. Ferrari brengt verschillende aerodynamische updates mee naar België.
De update die het meeste aandacht opeist is de nieuwe voorvleugel. Menig F1-fan herinnert zich ongetwijfeld de polemiek die de flexible front wing van Red Bull teweegbracht. Ferrari heeft nu zijn eigen versie van de flexible frontwing, al wil willen ze de term “flexible” liever vermijden.

“Het is geen flexibele voorvleugel, dat is iets dat werd uitgevonden door een journalist,” werd eerder verteld door een woordvoerder van de Italiaanse renstal. Volgens Italiaanse media gaat het over het project dat werd opgericht door Aldo Costa en die door hem “onze versie van de flexibele voorvleugel” werd genoemd. Of is dat ook uitgevonden door een journalist?

Wat wel zeker is is dat Ferrari op Spa-Francorchamps, met zijn snelle en uiterst veeleisende bochten één van de mooiste circuits, een nieuw concept zal gebruiken dat hopelijk een boost op gebied van prestaties zal leveren. De Ferrari-ingenieurs verwachten om met de nieuwe voorvleugel drie tienden van een seconde te winnen waardoor ze hopelijk om de pole kunnen strijden, iets wat eerder dit seizoen nog niet gelukt is.

“Het is een nieuwe voorvleugel, maar het is niet de flexibiliteit die het belangerijkste aspect is. Het is een vleugel met andere karakteristieken in de bochten. De ontwikkelingen voor deze wagen komen ook goed van pas voor de wagen van volgend jaar aangezien het reglement niet al te veel verandert,” verklaarde Fernando Alonso. De Spanjaard blijft ondanks het klassement zoals altijd zeer strijdvaardig.

“We moeten niet te veel dromen over het kampioenschap anders zouden we onszelf voor de gek houden. Het wordt uiteraard zeer moeilijk maar er zijn nog veel te punten te verdienen en enkele opgaves kunnen veel veranderen in het klassement. Vettel heeft tot nu toe altijd de finish gehaald, ik wens hem uiteraard niets ernstigs toe maar het kan altijd gebeuren. We zullen blijven vechten tot het einde.”
a:1:{s:9:”file_name”;s:13:”frontwing.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print