Briatore aanvaardt testbeperking niet bij ongelijke motoren

Renault-teambaas Flavio Briatore is niet van plan om een beperking van het aantal testkilometers te aanvaarden zolang de prestaties van de motoren niet worden gelijk gesteld.

Briatore stelt dat sommige teams de prestaties van hun motoren hebben opgedreven onder het voorwendsel van een verbetering van de betrouwbaarheid, iets wat toegelaten is onder toezicht van de FIA. Renault zou dat niet gedaan hebben en presteert daardoor minder. Briatore eist nu dan ook dat de motoren terug worden gelijkgesteld aangezien het zuiver verbeteren van de motoren niet toegelaten is in de volgende seizoenen ten gevolge van de ontwikkelingsbevriezing en Renault daardoor dus enkele seizoenen achter op zou hinken.

"Laat ons eerst onze motor verbeteren en dan zullen we praten over een beperking van het aantal testkilometers. Wij volgden gewoon de regels. Als wij deze motor moeten houden en we dan ook nog eens minder mogen testen dan staan we volgend seizoen nergens."

Eerder vandaag sprak ook Honda teambaas Ross Brawn zich al uit over een gelijkschakeling van de prestaties van de verschillende motoren.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023