Briatore: “Haal de GP van Turkije van de kalender”

Renault-teambaas Flavio Briatore is van mening dat men de GP van Turkije maar beter kan schrappen.
Briatore zal volgens Luca di Montezemolo moeten samenwerken met de zogenaamde CVC van de F1. Briatore zal er in naam van de FOTA moeten voor zorgen dat de show van de sport toeneemt.

“Flavio zal het de komende periode druk krijgen. Hij zal samen met de rechthouders van de F1 moeten zorgen voor een betere show en meer sensatie in de F1. We hopen de komende dagen tot een overeenkomst te komen met de CVC”, zo vertelde Luca di Montezemolo.

Briatore zelf vertelde alvast aan de pers dat belangrijke promotors er vaak voor zorgen dat traditionele circuits verdwijnen. Namens de FOTA zou hij dan liever niet meer voor het geld willen kiezen. De traditie is een deel van de show en om die traditie te kunnen behouden moet men soms geld inleveren.

“Het maakt niet uit dat we aan de GP van Turkije meer verdienen dan aan een andere GP. We hebben liever dat de tribunes vol zitten in plaats van iets meer geld te verdienen. Het heeft gewoon geen zin om geld te investeren in iets wat grotendeels leeg staat”, aldus Flavio Briatore.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}