McLaren: “KERS was een foute keuze”

McLaren-teambaas Martin Whitmarsch vertelde onlangs dat McLaren niet kan profiteren van KERS. Nu enkel Ferrari nog zal opteren voor het KERS moet Whitmarsch toegeven dat het systeem eerder een last dan een genot is geweest.
“De bedoeling om dit systeem in de F1 te introduceren was goed maar eigenlijk werd het twee jaar al eens afgewezen door alle teams op Williams na. Men zag het systeem toen liever niet in de F1 omwille van de technische voorwaarden die eraan verbonden waren. Uiteindelijk ging vorig jaar dan toch iedereen in zee met de FIA omwille van de pluspunten die eraan verbonden waren”.

“Het reglement is uitgebreid en men stelde het zodanig op dat er een echte competitie zou ontstaan. Men wilde een licht systeem dat erg compact was maar ondertussen ook niet voor verlies van vermogen zou zorgen. Zoiets is erg moeilijk om betrouwbaar te doen functioneren. Volgens mij verspillen we geld aan het systeem want wie weet wordt het komend jaar totaal niet meer gebruikt”, aldus de McLaren-teambaas.

Dit is het allereerste seizoen voor Martin Whitmarsch als teambaas van McLaren. Ron Dennis kreeg een andere functie aangeboden en kijkt nu toe naar de slechte prestaties van het Britse team. Wat Dennis momenteel denkt zal hij vast proberen voor zichzelf te houden maar volgens Whitmarsch zouden er wel eens verkeerde keuzes zijn gemaakt.

“McLaren en Mercedes zijn samen van mening dat het systeem nu al in een te ver stadium zit om het nog opzij te schuiven. Meerdere teams willen het systeem weer zien verdwijnen en daar is Mclaren zich bereid bij aan te sluiten. We liepen achter op aerodynamisch vlak en opteerden nog steeds voor de ontwikkeling van KERS. Misschien hadden we anders moeten denken”, zo vertelde Whitmarsch.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}