Brits premier Boris Johnson bemoeit zich met de F1

Het dreigement dat Groot-Brittannië en Silverstone van de F1-kalender dreigen te vallen lijkt te werken want Brits premier Boris Johnson mengt zich nadrukkelijk in het debat.


De voorbije dagen raakte bekend dat F1-personeel alsook personeel van de F1-teams niet op een uitzonderingslijst staan voor de nieuwe quarantaineregels die vanaf 8 juni in Groot-Brittannië zullen gelden. Vanaf dan moet iedereen die naar Groot-Brittannië reist immers verplicht veertien dagen in quarantaine.

Deze maatregel is voor de Formule 1 problematisch omdat men na de twee vooropgestelde races in Oostenrijk rechtstreeks naar Silverstone wou afreizen om daar twee F1-races te organiseren. Met de nieuwe quarantaineregels zou dat echter niet mogelijk zijn.

Daarnaast stelt zich ook nog het probleem dat zeven van de tien teams in Groot-Brittannië gevestigd zijn en dat personeel dan tussen de races niet naar de fabriek of familie zou kunnen terugkeren.

De Formule 1 dreigde ermee om Silverstone niet op de F1-kalender te plaatsen en dat dreigement lijkt nu dan toch bij de Britse regering te zijn aangekomen. Brits premier Boris Johnson mengt zich volgens ‘The Times’ immers in het dossier. Johnson wil immers dat de F1-races in Silverstone kunnen doorgaan.

Er zal nu bekeken worden in welke mate er eventueel alsnog een uitzondering voor F1-personeel kan gelden. Wel is het mogelijk dat de twee races pas in augustus plaatsvinden en dat bijvoorbeeld Hongarije en Duitsland op de oorspronkelijke data voor de twee Britse races plaatsvinden, waarna het F1-circus dan pas in augustus naar Silverstone zou afreizen voor twee races.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner