McLaren Group gaat 1 200 werknemers ontslaan

De McLaren Group, het moederbedrijf boven het McLaren F1 team, wordt bijzonder hard getroffen door de coronacrisis en gaat maar liefst 1 200 medewerkers ontslaan.


Dat McLaren in een moeilijke financiële situatie verkeerd is al langer duidelijk. De verkoop van sportwagens is door de coronacrisis ingestort en ook het feit dat het Formule 1-seizoen nog steeds stil ligt zorgt voor het wegvallen van heel wat inkomsten.

McLaren ging de voorbije weken op zoek naar ettelijke honderden miljoenen euro’s. Het hoopte om bij de Britse overheid een lening te krijgen van zo’n 170 miljoen euro maar het botste daarbij op een ‘nee’. Ook de geldschieters uit het Midden-Oosten staan door de implosie van de olieprijs niet te springen om fors in de geldbuidel te tasten.

Dan toch maar op zoek naar een lening van honderden miljoenen euro’s waarbij de Britse sportwagenbouwer bereid was om het McLaren Technology Centre en haar historische collectie met racebolides in pand te geven om aan geld te geraken. McLaren kwam op dat vlak echter in conflict te liggen met obligatiehouders die beweerden dat de wagencollectie reeds in pand was gegeven.

De lijdensweg van McLaren blijft ondertussen echter verder duren en het ziet zich momenteel dan ook genoodzaakt om een grondige reorganisatie door te voeren. Er zullen zo’n 1 200 medewerkers ontslagen worden. Daaronder ook zo’n 70 medewerkers die voor het F1-team van McLaren werken.

De ontslagen in de F1-afdeling zouden opmerkelijk genoeg een direct gevolg zijn van de introductie van het budgetplafond van 145 miljoen dollar in de Formule 1 vanaf 2021.

“McLaren Racing is een serieuze voorvechter van het introduceren van een budgetplafond in de F1 geweest. Dat moet de F1-teams een gezonde toekomst bieden en tot een meer uitgebalanceerde sport zorgen,” aldus Paul Walsh, CEO van de McLaren Group.

“We zullen nu de noodzakelijke maatregelen nemen om in 2021 klaar te zijn voor het budgetplafond en zodat we opnieuw kunnen strijden voor overwinningen en kampioenschappen.”
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:28:”mclaren_pitlane_headline.png”;}
De McLaren Group, het moederbedrijf boven het McLaren F1 team, wordt bijzonder hard getroffen door de coronacrisis en gaat maar liefst 1 200 medewerkers ontslaan.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print