“Britse GP dreigt door nieuwe quarantainemaatregelen niet te kunnen doorgaan”

De Formule 1 vreest dat de GP van Groot-Brittannië dit jaar niet zal kunnen doorgaan omwille van nieuwe quarantainemaatregelen.


De Britse premier Boris Johnson kondigde onlangs een nieuwe maatregel aan waarbij reizigers die naar Groot-Brittannië komen twee weken in quarantaine moeten gaan. Meteen kwam de F1-race op het circuit van Silverstone ter discussie te staan.

Daar waar men enkele weken geleden nog nadacht om twee races op het circuit te organiseren moet er nu zelfs gevreesd worden dat er in Silverstone helemaal geen Britse GP zal kunnen plaatsvinden.

Volgens ‘The Sun’ zou de regering voor sporters geen uitzondering toestaan op de quarantainemaatregel, waardoor het quasi onmogelijk wordt om in Silverstone een F1-race te organiseren. Alleen vrachtwagenchauffeurs, die noodzakelijk zijn voor de bevoorrading van het land, alsook diplomaten zouden niet in quarantaine moeten gaan.

Eerder liet Stuart Pringle, de baas van het circuit van Silverstone, ook al verstaan dat de nieuwe quarantainemaatregelen waarschijnlijk de grootste hinderpaal voor een Britse GP zouden vormen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022