Fernando Alonso bevestigt interesse in F1-comeback: “Het wordt interessant”

De Spanjaard Fernando Alonso heeft tijdens een videogesprek met Spaanse universiteitsstudenten zijn interesse in een mogelijk F1-comeback in 2021 bevestigd.


Nadat Alonso eind 2018 gefrustreerd afscheid nam van de Formule 1 lijkt een comeback volgend jaar steeds dichterbij te komen. De voorbije dagen waren er al geruchten en ook Alonso zelf heeft nu bevestigd dat hij overweegt om eventueel een comeback te maken.

“Ik bevind me op mijn hoogste niveau, zowel fysiek als mentaal. Ik wil dan ook belangrijke uitdagingen aangaan,” aldus Alonso.

“Vorig jaar zag ik dat 2020 een rustig jaar voor mij zou worden maar toen kwam plots de pandemie en is het voor iedereen rustig.”

Alonso onderneemt dit jaar een derde poging om de Indy 500 te winnen. Indien dat lukt dan is de Spanjaard nog maar de tweede rijder in de geschiedenis die er in slaagt om de Triple Crown te veroveren. Dat omvat het winnen van de 24u van Le Mans, de GP van Monaco en de Indy 500.

Ondertussen kijkt Alonso echter ook al naar 2021 en daarin overweegt Alonso dus wel degelijk om een F1-comeback te maken.

“Ik wilde dit jaar alleen de Indianapolis 500 rijden. Die race staat gepland voor 23 augustus. Het plan is nu om goed uit te rusten, de batterijen goed op te laden en in 2021 opnieuw iets belangrijks te doen. Mijn volgende uitdaging zal dan de Formule 1, de endurance of IndyCar zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022