F1: “Zonder uitzondering op quarantaineregels kan Britse GP niet doorgaan”

De Formule 1 lijkt tegen een muur op te lopen in Groot-Brittannië. Ondanks de maatregelen die het wil ondernemen om het personeel en de teams af te schermen zou een verplichte quarantaine vanwege de Britse regering een F1-race op het circuit van Silverstone onmogelijk maken.


“Een verplichte quarantaineperiode van 14 dagen zou een Britse GP dit jaar onmogelijk maken,” aldus een woordvoerder van de F1 tegenover de Britse ‘BBC’.

“Het heeft bovendien een ernstige impact op tienduizenden jobs die gelinkt zijn aan de F1 en toeleveranciers.”

De Formule 1 wou oorspronkelijk het F1-seizoen 2020 met twee races in Oostenrijk laten beginnen alvorens af te reizen naar Groot-Brittannië voor twee races op het circuit van Silverstone. Daarbij zouden de teams gebruikmaken van transportmiddelen en vliegtuigen waarop enkele ‘F1-personeel’ zit dat zich nog steeds onder quarantaine-omstandigheden verplaatst van Oostenrijk naar Groot-Brittannië.

De teams worden bovendien in verschillende hotels apart gehouden en om de twee dagen zou iedereen van de teams en het personeel van de Formule 1 getest worden.

“We zouden naar het Verenigd Koninkrijk afreizen met een vliegtuig waarop alleen F1-personeel aan boord is dat bovendien eerst getest is geweest. Dit alles maakt een bijkomende opgelegde quarantaine compleet nutteloos,” aldus de woordvoerder.

“Indien men belangrijke sporten wil laten terugkeren op tv dan moeten er uitzonderingen toegestaan worden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner