“Zelfs tien coronagevallen zullen een F1-race niet tegenhouden”

Volgens Gerard Saillant, voorzitter van de medische commissie van de FIA, denkt niet dat één of meerdere positieve coronagevallen in de komende maanden een F1-raceweekend vroegtijdig tot een einde zal brengen.


In Australië werd het raceweekend vlak voor aanvang van de eerste oefensessie plots geannuleerd nadat er onder de F1-teams verschillende coronagevallen waren geconstateerd. Mocht zoiets de komende maanden opnieuw voorvallen dan zal er volgens Saillant volledig anders gereageerd worden.

“Ik denk dat de situatie tussen Melbourne en nu volledig anders is omdat onze kennis over het virus veranderd is,” aldus Saillant tegenover ‘Sky Sports F1’. “Het is mogelijk om preventiemaatregelen te nemen en op heel wat zaken te anticiperen.”

“Indien we een positief geval hebben, of misschien zelfs tien coronagevallen, dan kan je dit perfect managen met een speciale aanpak voor de positieve gevallen. Medisch gezien is er geen enkel probleem.”

Saillant is het echter wel eens met het feit dat er op voorhand een duidelijke richtlijn moet zijn die bepaalt wanneer een grand prix eventueel toch wordt geannuleerd, dit onder andere om een storm aan kritiek van buitenaf zoals in Melbourne te vermijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022