McLaren: “We hebben Daniel Ricciardo van gedachten doen veranderen”

In 2018 probeerde McLaren al eens om Daniel Ricciardo de overstap naar het team te doen maken. Dat lukte toen niet maar in 2021 zal de Australiër dus wel voor McLaren racen.


Ricciardo maakte eind 2018 de overstap van Red Bull naar Renault. McLaren probeerde het toen al maar had toen het zoveelste barslechte seizoen achter de rug, wat Ricciardo deed kiezen voor Renault in plaats van McLaren.

“Enkele jaren geleden probeerden we hem al te overhalen om naar McLaren te komen maar hij besloot toen om niet naar ons over te stappen,” aldus Brown tegenover ‘Sky F1’.

“Sindsdien heb ik met hem gesproken en hij zei toen ‘dat we een teleurstellend seizoen achter de rug hadden’, wat eigenlijk nog vriendelijk uitgedrukt was.”

Sindsdien werden bij McLaren verschillende afdelingen geherstructureerd. Die herstructurering bracht de renstal opnieuw op het rechte pad en in 2019 zette het McLaren F1 team een grote stap vooruit.

“Ik had Andreas Seidl of James Key nog niet aangetrokken of de leiding binnen het team niet geherstructureerd,” aldus Brown.

“Er waren dan ook heel wat beloftes en na zo’n slecht seizoen kan ik me inbeelden dat hij een afwachtende houding aannam. Hij vindt het goed hoe het uitgedraaid is en ik ben uiteraard ook tevreden.”

“De veranderingen die we doorgevoerd hebben, het leiderschap dat Andreas geïntroduceerd heeft, de steun van onze aandeelhouders, de overstap naar motoren van Mercedes, we zijn een team in beweging en ik denk dat hij ons mee zal helpen de volgende stap vooruit te zetten.”

“Dat we een racewinnaar zoals Daniel kunnen aantrekken is duidelijk een teken dat we de juiste richting uitgaan,” besloot Brown.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022