“Charles Leclerc is speciaal, net als Michael Schumacher”

Carlos Sainz zal volgend jaar Sebastian Vettel vervangen bij Ferrari en volgens voormalig F1-teambaas Flavio Briatore zal dat overduidelijk als tweede rijder naast Charles Leclerc zijn.


Flavio Briatore wist met Michael Schumacher en Fernando Alonso de wereldtitel te veroveren, twee rijders die beschouwd worden als uitzonderlijke talenten.

De flamboyante Italiaan weet dus waarover hij spreekt als hij zegt dat Ferrari vanaf nu vol voor Charles Leclerc zal gaan en dat Carlos Sainz zich zal tevreden moeten stellen met een dienende rol.

“Voor mij is de situatie duidelijk,” aldus Briatore in ‘Gazetta dello Sport.’ “Ferrari gaat vol voor Charles Leclerc, hij heeft ook al laten zien dat hij een speciale rijder is.”

Hij zet Leclerc in het rijtje van de grote F1-piloten zoals Schumacher en Alonso en legt uit waarom Ferrari volgens hem de juiste keuze maakt om alles op de jonge Monegask te zetten.

Op de vraag of Briatore parallellen ziet met de jonge Michael Schumacher en Fernando Alonso, zegt Briatore:

“Wanneer een piloot uitblinkt, merk je het meteen. Dit was het geval met Schumacher in het Benetton toen Michael nog erg jong was. En ik kan me een telefoongesprek met Giancarlo Minardi levendig herinneren, toen hij over deze jonge Spanjaard, Fernando Alonso, sprak. Dat is ook duidelijk het geval bij Charles, hij is een heel speciale rijder.”

“Voor mij is het winnende recept nog altijd een rijder te hebben die gaat voor de titel en een andere die veel punten scoort en wegkaapt voor de neus van de concurrentie. Vettel moest het gelag betalen nadat er zo’n snelle man bij Ferrari kwam.”

“Leclerc heeft het team verrast net zoals Lewis Hamilton dat destijds deed bij McLaren. Maar als je twee evenwaardige rijders in je team hebt doen ze niets anders dan punten van elkaar afsnoepen.”

Briatore heeft ook nog wat mooie woorden over voor Carlos Sainz. “Hij is een goede rijder die een goed 2019 achter de rug heeft, zeker als je bekijkt met welke auto.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}