Britse man aangeklaagd voor verstoren van F1-race Singapore

De man die afgelopen zondag plots op het circuit liep tijdens de GP van Singapore was een Brit. De man werd vandaag voorgeleid voor de rechtbank.
image
Zondag moest tijdens de GP van Singapore plots de safety car op de baan komen omdat een man onder de Esplanade Bridge op het circuit geraakte (Bekijk de video). De man stak de baan over en bevond zich voor 53 seconden op het circuit, een levensgevaarlijke situatie, aangezien de F1-bolides volop aan het racen waren. Uiteindelijk kroop de man aan de andere kant van de baan tussen de omheining en verdween hij terug van het circuit.

Volgens de ‘Straits Times’ ging het om een 27-jarige Brit, Yogvitam Pravin Dokia jumped, en moest hij vandaag voor de rechtbank verschijnen. De rechter zou een borgsom voorgesteld hebben van 15 000 Singaporese Dollar (+/- 9 500 euro). De man verklaarde dat bedrag echter niet te kunnen betalen omdat hij werkloos is. De zaak zal opnieuw voor de rechtbank behandeld worden op 6 oktober. Volgens lokale media kan de 27-jarige Brit tot maximaal zes maanden cel krijgen.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat er een fan plots een F1-sessie verstoord. In China liep er plots een fan over het circuit waarna hij over de pitmuur sprong en riep dat hij met één van de F1-bolides wenste te rijden.

Wel was het de eerste keer sinds de GP van Groot-Brittannië in 2003 dat er iemand een F1-race verstoorde door op de baan te lopen. Toen was het een doorgedraaide priester die op de baan liep.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print