“Honda verantwoordelijk voor gebrek aan interesse in de F1”

Volgens Bernie Ecclestone is Honda met haar slechte prestaties verantwoordelijk voor een gebrek aan interesse dat eventuele autoconstructeurs tonen om eventueel in de Formule 1 te stappen.

Er viel heel wat enthousiasme te bespeuren toen McLaren en Honda hun hernieuwde samenwerking aankondigden. De comeback van de Japanse autoconstructeur in de Formule 1 bracht echter niet het verhoopte succes.

Bij de aankondiging van de comeback sprak Honda zelfs van overwinningen tijdens het eerste seizoen maar de Japanners mogen al blij zijn indien de McLaren-bolides de finish halen en eventueel zelfs in de punten weten te finishen.

Het is ook F1-baas Bernie Ecclestone niet ontgaan, meer zelfs, het is een doorn in het oog. Ecclestone houdt Honda immers verantwoordelijk voor de geringe interesse die er momenteel bij autoconstructeurs is om eventueel in de Formule 1 te stappen. De prestaties van Honda zijn dan ook geen goede reclame voor de Formule 1.

“Ik denk dat het andere constructeurs afschrikt, zeker en vast!,” aldus Bernie Ecclestone tegenover ‘Forbes’. “Ze hebben gezien hoe Honda in de Formule 1 is gestapt en het niet goed doet. Dat heeft niet geholpen.”

“Indien ze in de Formule 1 hadden gestapt en iedereen verbaasd hadden dan zouden de anderen gezegd hebben dat ze dat ook kunnen. Nu is het juist andersom. Ze zeggen: ‘Wanneer zij het niet kunnen, welke kans maken wij dan?’.”

De jongste dagen wordt er opnieuw wild gespeculeerd over een mogelijke deelname van Volkswagen aan de Formule 1. Er wordt daarbij vooral aan het dochtermerk Audi gedacht. Het is echter maar de vraag of Volkswagen na het recente schandaal dat is uitgebroken, en de miljardenclaim die boven het bedrijf hangt, zich wel aan een duur F1-avontuur zou willen wagen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}