Brundle: “Fernando Alonso zou in een Mercedes titelfavoriet zijn”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Martin Brundle laat bij ‘Sky Sports’ weten dat Fernando Alonso nog altijd een toprijder is en dat als hij in Mercedes zou zitten hij nog altijd een titelfavoriet zou zijn.

Straks begint Fernando Alonso aan zijn negentiende seizoen in de Formule 1. De voorbije jaren maakte hij wat uitstapjes naar het WEC, de IndyCar en zelfs de Dakar maar de grote wijziging in de regels van de Formule 1 lokte hem terug naar zijn oude liefde: de Formule 1.

Hoewel we hem vorig jaar bij Alpine na twee seizoenen afwezigheid vooral in het middenveld hebben gezien zagen we naarmate het seizoen vorderde toch weer flitsen van zijn klasse en wist hij in Qatar zelfs een podiumplaats uit de brand te slepen.

Voormalig F1-rijder en tegenwoordig analist bij ‘Sky,’ Martin Brundle, laat weten dat hij vindt dat Alonso nog niets van zijn pluimen verloren heeft en indien hij over het juiste materiaal zou beschikken hij zou meedingen naar de wereldtitel.

“Fernando, als hij in de Mercedes zou zitten, denk ik dat hij een wereldkampioenschap kan winnen,” aldus Brundle. ” Zo rijdt hij nu eenmaal.”

“Hij lijkt alle agressie van weleer te hebben. Ze zijn mentaal zo goed in vorm, fysiek, voeding, die leeftijdsbarrière bestaat niet.”

“De auto’s zijn niet zo fysiek. Met stuurbekrachtiging en zo, zijn ze niet meer zo fysiek als vroeger.”

“En ze zijn niet in elkaar geslagen en hinkend zoals mijn generatie, die een paar klappen op het hoofd heeft gehad. Dus ze zijn in goede conditie.”

“En ze zijn ervaren, zeker met de grote verandering die we net in het reglement hebben gehad. Dus ik denk dat Fernando nog steeds een van de besten op de grid is.”

Samen met Max Verstappen is er een jongere generatie toprijders in de Formule 1 maar dat doet volgens Brundle niets af aan het talent en de verdiensten van kampioenen als Fernando Alonso en Sebastian Vettel. Hij vindt dat de jongelingen zich moeten kunnen meten met de oudere garde.

“Ik denk dat een Formule 1-grid altijd baat heeft bij rijders van wereldklasse zoals Fernando en Seb, en de jonge kanonnen die voor hen gaan.”

“Dat is perfect zo’n soort overgang. Ik denk dat Kimi zijn beste tijd gehad heeft en niet kon wachten om er mee op te houden. Dat was de juiste beslissing.”

“Is het niet hetzelfde in elke sport met de jonge talenten die eraan komen. Je hebt de barometer van wereldkampioenen als Seb en Fernando nodig.”

Fernando Alonso zelf gelooft er zelf alvast in dat Alpine op midden tot korte termijn kan meedoen voor de prijzen en hij sluit zich dus niet aan bij wat Brundle zegt.

“Nee, ik hoop dat dit ook met Alpine kan, dus daar ben ik het niet mee eens,” zei Alonso, in reactie op Brundle’s opmerking.

“We denken dat we misschien een kans kunnen maken, met de nieuwe reglementen die dit jaar van start zijn gegaan,” zei Alonso.

“In een programma op korte/middellange termijn zou Alpine in staat moeten zijn om voor het kampioenschap te vechten.”

“Dat is waarom we hier zijn en waarom we zo hard werken. Er is het budgetplafond, er zijn andere dingen waar F1 zich mee bezig heeft gehouden.”

“En ik denk dat er voor iedereen een mogelijkheid is en dat is de reden waarom Alpine en Renault Groep in het algemeen hier is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print