Budgetlimiet voor teams op komst?

De kans wordt steeds groter dat de FIA morgen een budgetlimiet voor de teams goedkeurt. Dat zou meteen ook de deur op een kier zetten voor enkele partijen die interesse tonen om dan in een F1-avontuur te stappen.
De FIA komt morgen samen om ondermeer te beslissen over een mogelijke extra sanctie tegenover McLaren voor het lie-gate schandaal in Australië. Daarnaast zal er ook beslist worden over de budgetlimiet die de FIA wil invoeren voor de F1-teams.

Teams zouden vrijwillig kunnen voldoen aan een vooropgesteld maximumbudget. De regel is dus geen verplichting maar de teams die zich eraan houden zouden meer vrijheden krijgen in het technisch reglement. Zo zouden ze ondermeer hun motoren verder mogen ontwikkelen en ze zouden eveneens meer aërodynamische vrijheid krijgen. De teams die zich niet aan de budgetlimiet houden zouden dan weer een beperktere vrijheid hebben.

Mocht de budgetlimiet goedgekeurd worden, dan zal wel nog bepaald moeten worden wat het maximumbudget zal worden. Eerder werd een bedrag vermeld van zo’n 33 miljoen euro per seizoen, maar de teams vinden dit veel te weinig. Ook hadden de teams veel liever nog de maatregel uitgebreider besproken alvorens er eventueel over gestemd zou worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023